Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

KAΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Καλημερα και καλη εβδομαδα , φιλοι μου. Χτες οπως σας εγραψα στην προηγουμενη αναρτηση μου, πηρα το αμαξακι μου και ξεκινησα να παω μια βολτα., χωρις να εχω κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου. Αφου βγηκα στο δρομο, μουρθε ξαφνικα η ιδεα να παω στο χωριο που γεννηθηκα και μεγαλωσα. Δεν απεχει βεβαια και πολυ απο εκει που ζω τωρα. Μιση ωρα διαδρομη ειναι. Ειχα ομως αρκετα χρονια να παω, γιατι δεν εμεινε και κανενας απο τους αγαπημενους μου εκει. Αλλοι εφυγαν για αλλα μερη, κι αλλοι για τον ουρανο. Πηγα λοιπον χτες και βρηκα μια φιλη μου απο τα παιδικα και νεανικα μου χρονια. Το τι ακολουθησε δεν περιγραφεται με λογια. Ηχαρα μας ηταν μεγαλη. Πηγαμε σενα γυραδικο, φαγαμε, ηπιαμε τις μπυριτσες μας και μετα πηγαμε σε ενα καφε. Εκει που πιναμε τον καφε μας λοιπον και συζητουσαμε για το πως εξεληχθηκαν οι ζωες μας, ξαφνικα ακουμε ενα τραγουδι , που το ακουγαμε καποτε οταν ημασταν νεες. Ποιο; Αυτο.

object width="425" height="344">

Το πως νοιωσαμε δεν μπορειτε να φανταστητε. Αφησαμε την συζητηση για το τωρα και πιασαμε το παρελθον. Θυμηθηκαμε ολες τις τρελες που καναμε τοτε. Ειχαμε τις Diskotek τοτε και λειτουργουσαν ολη την μερα. Μετα το σχολειο λοιπον και μεχρι ναρθει η ωρα για να παρουμε το λεοφορειο να παμε στα χωρια μας, πηγαιναμε εκει και διασκεδαζαμε. Εκεινα τα χρονια, βλεπετε , δεν μας αφηναν να κυκλοφορουμε την νυχτα, οποτε εμεις βρισκαμε την ευκαιρια και διασκεδαζαμε την μερα και στα κρυφα βεβαια.
Αυτα ολα λοιπον ηρθαν στν θυμηση μας, σαν να ηταν χτες.
Ερχεται και το αλλο τραγουδι λοιπον , για να μας γυρισει στην πραγματικοτητα.

Θυμηθηκαμε οτι τωρα πια εκτος απο μαμαδες, ειμαστε και γιαγιαδες. Το γελιο μας ξεσηκωσε ολο το καφε. Μας κοιτουσαν τα νεαρα ατομα που ηταν εκει και απορουσαν .Αναρωτιοντουσαν μαλλον αν ημασταν τρελες. Που ναξεραν αυτα ομως πως νοιωθαμε εμεις εκεινες τις στιγμες . Ετσι, με ολα αυτα, περασε η ωρα και αποφασισαμε, οτι επρεπε να παει καθε κατεργαρης στον παγκο του.
Γυρισα στο σπιτι μου λοιπον , με μια πολυ ομορφη διαθεση, που την μετεδωσα και στην υπολοιπη οικογενεια μου. Ειχα πολυ καιρο να περασω μια τοσο ομορφη Κυριακη. Ξεχασα για λιγο τα προβληματα και τις υποχρεωσεις μου και γεμισα το μυαλο μου με αναμνησεις των νεανικων μου χρονων.

18 σχόλια:

  1. υπέροχες στιγμές, πόσο όμορφο είναι αλήθεια να βρισκόμαστε με φίλους από τα παλιά, και να θυμόμαστε τις τρέλες που κάναμε

    τα τραγουδάκια αξέχαστα, είναι πανέμορφα να ξυπνούν οι αναμνήσεις μας τόσο όμορφα!!!
    καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα.
    Τι όμορφες αυτές οι θύμησες!
    Πολύ καλή ιδέα είχατε με τη φίλη σου. Να το κάνετε πιο συχνά και να ακούτε αυτά τα όμορφα τραγούδια για να ταξιδεύετε :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα και καλη εβδομαδα. Και παντα να περνας καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχ τι ωραιες αυτες οι εξορμησεις εφη μου!!να περνας παντα καλα....καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς το έχουμε συνήθεια οι συμαθήτριες απο το " ΚΑΛΑΜΑΡΙ" συναντιόμαστε κάθε 1- 1 1/2μήνα και βγαίνουμε σε μια ταβερνούλα και τα λέμε, γιαγιάδες πιά.Συγκεκριμένα αύριο έχουμε συνάντηση στις 7 το απόγευμα σε μια καφετέρια μετά απο ολόκληρο 3 μηνο του καλοκαιριού.Έχουμε ένα σωρό να πούμε κι εγώ θα σας ταπω πως πέρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Εφη.Σε διαβασα και συγκινηθηκα με τους Νοστραδαμος.Αυτο που για αλλους ειναι ενα αγνωστο τραγουδι,για μας ειναι η εφηβεια μας,οι ανησυχιες μας,τα τρυφερα μας νιατα.Και καταλαβαινω ποση ενεργεια εισεπραξες απο την συναντηση με την φιλη και την απροσδοκητη επιστροφη στο παρελθον.Τι υπεροχο πραγμα η μνημη που εχει καταγραψει τα παντα για να τα ανασυρουμε με τοση ικανοποιηση!Να περνας παντα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσα πράγματα μου θύμισες με τα τραγούδια σου!
    Χαίρομαι που πέρασες τόσο καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο μας γεμίζουν κάποιες αναμνήσεις.
    Να το κάνεις συχνότερα..
    Το χρωστάς στον εαυτό σου..
    Και η οικογένειά σου χάρηκέ σίγουρα που σε είδε έτσι.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΟΜΟΡΦΑ ΟΠΩΣ ΕΝΙΩΣΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΗ ΣΟΥ.ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γαστεροπληξ,matriga, alterego,ελενη, αχτιδα. γιαννα,big mama, jacki,σκρουτζακο, σας ευχαριστω που περασατε απο δω . σας ευχομαι να περνατε ολοι καλα και ακομη καλυτερα αποτι περασα εγω την Κυριακη.
    καλο σας βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όμορφο είναι να θυμάσαι τα παλιά με καλή παρέα!!Σου έυχομαι κι άλλες πολλές τέτοιες Κυριακές, φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ όμορφα θυμήθηκες και μας θύμισες και μας,ένα παρελθόν,όχι και τόσο μακρυνό!
    :))
    (εγώ γιαγιά δεν είμαι, μα τους Νοστράδαμος τους θυμάμαι!)

    Και οι αναδρομές με φίλες,περίφημες!
    Φιλί στέλνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εφουλα, τι ομορφη και νοσταλγικη αναρτηση ειναι αυτη? τι ωραια που περνουσατε εσεις στα μικρατα σας με αυτα τα τραγουδια ενω εμεις ?ολο βλακειες ακουγαμε , να εισαι καλα , πολυ το χαρηκα που ενιωσες τοσο χαρουμενη , φιλακια πολλα πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ μ' αρεσε που συνάντησες τη παλιά σου φίλη των ξέγνοιαστων νεανικών σας χρόνων όπου οι ντισκοτέκ ήταν το απόλυτο καταφύγιο της χαράας..φαντάζομαι θα ξεβιδωνόσασταν μέχρι πτώσεως..
    ένα τραγούδι αφιερωμένο σε εσάς (όπως έλεγαν οι παλιοί πειρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί το ΄72) http://www.youtube.com/watch?v=F2ecyhAFRjE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ τι ωραια μπραβο βρε Εφη μας το μετέδωσες.Παντα τετοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. φιλοι μου σας ευχαριστω ολους που περασατε απο το μπλοκ μου . συγχωρηστε με που δεν απαντω ξεχωριστα σε καθε σχολιο, αλλα λογω ελλειψης χρονου , μου ειναι δυσκολο να το κανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γλυκειά μου φίλη Εφη !Πολύ μου αρεσε που συναντήθηκες με την φίλη σου και καθήσατε τρώγοντας και πίνοντας ...και θυμηθήκατε τα παλιά καλά χρόνια!!Και εγώ πολλές φορές το κάνω σε σύλλογο που μαζευόμαστε μια φορά τον χρόνο και περναμε υπέροχα!Πάντα τέτοια να ηταν η ζωή μας!!
    Καλό σου απόγευμα ..και να το επαναλάβεις αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ειμαι φευγατη. ετσι λενε οσοι με γνωριζουν.

βραβειο

βραβειο
πηρα και γω βραβειο απο τον θαναση ευχαριστω

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΔΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΔΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΕΔΩ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤAI ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ
Ευχαριστω τον SKROYTZAKO

BΡABEIO

BΡABEIO
Eυχαριστω τον alterego Γιαννη Παππα την fotini την elph και big mama