Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Καλοκαιρι.


Ηλιο, ζεστη, θαλασσα, νυχτερινοι περιπατοι στις παραλιες.


Ηρεμια, χαλαρωση,χαρα, γελιο, κεφι για ζωη.


Καθομαι σε ενα παγκακι στην ερημικη

παραλια που βρισκομαι και χαζευω το κυμα που σκαει στην ακτη.


Κλεινω τα ματια και απολαμβανω την ησυχια και την δροσια.


Στην σκεψη μου ερχονται ολα τα καλοκαιρια που περασαν, απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου, μεχρι σημερα.

Απο τα περισσοτερα εχω ομορφες αναμνησεις. Εχω βεβαια και αρκετες πικρες, αλλα αυτη τη στιγμη, τις διωχνω απο την σκεψη μου. Δεν θελω να χαλασω την ηρεμη διαθεση μου.


Σαν κινηματογραφικη ταινια περνουν απο την σκεψη μου.

Ξαφνικα, μενω σε ενα καλοκαιρι του 1979. Ηταν η χρονια που τελειωσα το λυκειο και πηγαμε 10ημερη εκδρομη στην Κρητη.

Η ωραιοτερη καλοκαιρινη αναμνηση. Οι πιο ξενοιαστες, οι πιο χαρουμενες, οι πιο τρελλες νεανικες μερες και νυχτες που περασα, παρεα με τους συμμαθητες και τις συμμαθητριες μου.

Αξεχαστο καλοκαιρι. Αν καθομουν να το περιγραψω, θα χρειαζοταν να γραφω για αρκετες μερες και νυχτες, οσες ηταν και αυτες που περασα τοτε.


Ξαφνικα η φωνη και το χαδι του Θαναση μου, με γυριζει στην πραγματικοτητα. Ανοιγω τα ματια, κοιταω γυρω μου και επανερχομαι στο σημερα.

Ξαναγινομαι παλι η γυναικα των 47 χρονων, η μανα τριων υπεροχων παιδιων και η γιαγια δυο καταπληκτικων εγγονων. Γεματη αγχος, φοβο, αγωνιες, χαρες και πικρες.

Ολοι εχουμε καποια καλοκαιρινη αναμνηση που εχει μεινει πιο εντονα στην μνημη μας.

Εγω εγραψα μια δικη μου. Θαθελα ομως να μαθω και μια δικη σας , ευχαριστη ομως, καλοκαιρινη αναμνηση.

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Καλώς σε βρήκα. Θες μια όμορφη καλοκαιρινή ανάμνηση... Ιούλιος του 1980 στο Βόλο. ΄'Ημουν φιλοξενούμενη σε μια συμφοιτήτριά μου εκεί. Αποφασίζουμε να πάμε για λίγες μέρες στον Αι-Γιάννη στο Πήλιο με σκηνές. Ανεβαίνω στη μηχανή ενός φίλου , φοράω ακουστικά και δεν καταλαβαίνω καθόλου τις στροφές καθώς ανεβαίνουμε στο Πήλιο. Κατασκηνώνουμε στην παραλία κάτω από το σπίτι της Λαμπέτη. Μείναμε εκεί 3 βράδια. Εκείνη τη χρονιά έμαθα να ξεχωρίζω κάποιους αστερισμούς στον ουρανό, καθώς ένα από τα παιδιά σπούδαζε αστρονομία στον Καναδά. Επίσης δεν ξαναήπια ποτέ τσίπουρο, για ευνόητους λόγους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πω μια ευχαριστη αναμνηση καλοκαιρινη παροτι μεσα εχει και το στοιχειο του τραγικου.
    Καθισμενοι σε ενα απο τα πολλα καωε της πλατειας των λιστων στην Κερκυρα απολαμβανουμε το καφεδακι μας ανεμελα, παρεα με τους κουμπαρους μας. Τα παιδια παιζουν στο παρακειμενο παρκο γυρω απο ενα αεροστατο χαρουμενα και ευτυχισμενα. Καποια στιγμη υα χανουμε απο τα ματια μας και στην αναζητηση μας τα βρισκουμε να τα κραταει ενας καλος ανθρωπος και να μας ψαχνει.
    Η ανακουφιση που ενοιωσα δεν περιγραφεται ειδικα οταν ακουσα τον γιο μου να ειναι ψυχραιμος και να λεει τον βαπτιστικο μου, γιατι με αυτον χαθηκαν, να μην ανησυχει γιατι ο μπαμπας μου θα μας βρει οπωσδηποτε.
    Αυτη η εμπιστοσυνη του σε μενα ειναι η πιο ευχαριστη αναμνηση παρολη την ταραχη και το αγχος που περασα
    Καλο καλοκαιρι με ευχαριστες αναμνησεις μονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήγατε 10ημερη εκδρομή???????????????
    Σούπερ!!!!! Σίγουρα θα ήταν μοναδική ανάμνηση, όλες αυτές οι εκδρομούλες μένουν αξέχαστες!!
    Καλά, είδα τα ζουζουνάκια σου, τα εγγονάκια σου!!
    Τι απίστευτες φατσούλες και τα δύο!!
    Να ζήσουν και να τα χαίρεστε, να είναι γερά και τυχερά!!
    Λοιπόν η καλοκαιρινή ανάμνηση που μου έχει μείνει περισσότερο απ' όλα, είναι κάποιο καλοκαίρι στη Σάμο.
    Είμασταν μεγάλη παρέα, υπήρχαν όλες οι προϋποθέσειςνα περάσουμε τέλεια, αλλά εγώ ένοιωθα χάλια. Το στομάχι μου ανακατευόταν συνεχώς, ζαλιζόμουνα, χάλια μαύρα σου λέω. Μέχρι που μια μέρα λυποθύμισα και με πήγαν σηκωτή στο νοσοκομείο της Σάμου, όπου εκεί διαπίστωσαν ότι ήμουν έγγυος στον δεύτερο γιόκα μου, την χαρά της ζωής μου!!
    Μπορείς να μου πεις πως μόλις το έμαθα ένοιωσα ότι μου περάσανε όλα?? Από εκείνη την ώρα απόλαυσα όσο δεν μπορείς να φανταστείς τις διακοπές μας!!
    Καλό καλοκαίρι σε όλους, με χαρούμενες αναμνήσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκπληκτικό θέμα!
    θα σου πω... θα πάω πίσω στο 1990 σε παραθαλάσσιο προάστιο κοντά στην θεσσαλονίκη όπου πέρασα το ωραιότερο καλοκαίρι της ζωής μου. Ερωτεύτηκα για πρώτη φορά και πέρασα στιγμές που τις έχω φυλαγμένες μέσα μου σαν θυσαυρό! Δυστυχώς λόγω του άσχημου τέλους που έχει πολλές φορές η μοίρα για κάποιους ανθρώπους, αυτές οι αναμνήσεις είναι πλέον ακόμα πιο πολύτιμες για μένα...

    Καλησπέρα Έφη μου! Ελπίζω να είσαι πάντα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εφάκι μου, καλή σου μέρα!!Πολλές αναμνήσεις μας θύμησες απο όμορφες στιγμές που ζήσαμε κάποια καλοκαίρια,με αυτό το θεματάκι που ανάρτησες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο...για να σας πώ!!να σου πώ μόνο ότι ήταν ιούνης μήνας του 1978 καλοκαιράκι,όταν γνώρησα τον άνδρα της ζωής μου,σε μια απο τις ποιό δύσκολες στιγμές της ζωής μου.Και ήταν οτι καλύτερο μου είχε συμβεί την χρονιά εκείνη,μού άπλωσε το χέρι του και την αγκαλιά του και απο τότε είμαστε μέχρι και σήμερα μαζί,αφού δέσαμε τις ζωές μας με τα δεσμά του γάμου,και αποκτήσαμε τις δυό μας κορούλες!!!πολλά φιλιά στον Θανάση σου!!! Υ.Γ.(Το 1978 τέλειωσα το εξατάξιο γυμνάσιο,οπότε έχουμε πολλές κοινές αναμνήσεις απο τα μαθητικά μας χρόνια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η πρωτη μου εξορμιση εκτος ελλαδας σε εκπαιδευτικη εκδρομη με την σχολη.11 μερες σε ξενο κρατος και οχι συνηθισμενο,στην τοτε ΕΣΣΔ.αλλη κουλτουρα, αλλη γλωσσα,αλλα φαγητα,αλλη ζωη,και ολα αυτα χωρις γονικη παρουσια.αξεχαστες μερες.....λευκες νυχτες στην αγια πετρουπολη.....το ξενοδοχειο μπροστα στην λιμνη στο κιεβο......το μαυσωλειο του λενιν ,η κοκκινη πλατεια στην μοσχα......τι να πρωτοθυμηθω............
    με γυρισες πολλα χρονια πισω βρε εφη..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Έφη μου!

    Όμορφη και πολύ καλοκαιρινή η εμφάνιση του ιστολογίου σου!

    Τώρα όσον αφορά όμορφες καλοκαιρινές διακοπές υπάρχουν πολλές…πάντα προσπαθώ να περνάω όμορφα με την οικογένεια μου! Άλλωστε είναι η μόνη περίοδος που χαλαρώνουμε από την ένταση της καθημερινότητας, της ρουτίνας…

    Δύο εγγονάκια εεε? ΥΠΕΡΟΧΟ! Να σου ζήσουν και να τα χαίρεσαι!

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω μέσα μου τόσα υπέροχα καλοκαίρια που πίστεψε με δεν μπορώ να διαλλέξω...ίσως κάποιο καλοκαίρι ..σε μια παραλία ερημική της Χαλκιδικής στα Πυργαδίκια..μέσα στη θάλασσα..στην ακρογυαλιά ..εγώ ..εκείνος και σε ..9 μήνες η Ιωάννα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ειμαι φευγατη. ετσι λενε οσοι με γνωριζουν.

βραβειο

βραβειο
πηρα και γω βραβειο απο τον θαναση ευχαριστω

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΔΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΔΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΕΔΩ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤAI ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ
Ευχαριστω τον SKROYTZAKO

BΡABEIO

BΡABEIO
Eυχαριστω τον alterego Γιαννη Παππα την fotini την elph και big mama