Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Τα λαθη στην σχεση του γαμου.

Τι πιστευω εγω, απο την εμπειρια μου μετα απο 29 χρονια γαμου και απο αυτα που βλεπω σε αλλα παντρεμενα ζευγαρια.

1. Οταν για οποιοδηποτε ζητημα του ζευγαριου, παιρνει παντα αποφασεις ο ενας απο τους δυο.
Νομιζω οτι αυτο ειναι ενα απο τα βασικα λαθη. Το ζευγαρι πρεπει να συνεργαζεται και οι αποφασεις να παιρνονται απο κοινου.

2. Οταν σκεφτομαστε οτι ο-η συντροφος μας θα πρεπει να γνωριζει τι θελουμε, τι μας ευχαριστει και τι μας ικανοποιει.
Αυτο ειναι λαθος. Δεν μπορει να ξερει ο αλλος τι κρυβουμε εμεις στο μυαλο μας. Γιαυτο θα πρεπει να ζηταμε αυτο που θελουμε. Διαφορετικα, θα παραπονιομαστε οτι δεν μας καταλαβαινει και θα θυμωνουμε.

3. Οταν πιστευουμε οτι οι δυο ειμαστε ''ενα'' Κι αυτο, λαθος. Θ πρεπει να καταλαβουμε οτι εχουμε και ομοιοτητες αλλα και διαφορες, οι οποιες θα πρεπει να γινονται σεβαστες και απο τους δυο.

4. Οταν εξαρτωμαστε απο το ταιρι μας η το αντιθετο. Ο καθενας μας θα πρεπει να εχει την ελευθερια κινησεων, σκεψεων και ''πιστεω''. Οταν ''κρεμομαστε'' απο τον-την συντροφο μας, τις περισσοτερες φορες, κατανταει κουραστικο και προκαλει την αγανακτηση.

5. Η ελλειψη εμπιστοσυνης και η ζηλεια. Νομιζω οτι αυτα ειναι απο τα πιο βασικα λαθη στα ζευγαρια. Προκαλουν γκρινια και καταληγουν σε καυγαδες. Οτι χειροτερο για μια υγειη σχεση του ζευγαριου.

Δεν ειναι τυχαιο λοιπον που οι περισσοτεροι γαμοι διαλυονταιοταν αρχιζουν οι συγκρουσεις για το ποιος εξουσιαζει ποιον, για το ποιος χρησιμοποιει τον αλλον, για το ποιος επιβαρυνεται περισσοτερο στις υποχρεωσεις, για το ποιος ξοδευει περισσοτερα χρηματα.

Υ.Γ. Διαβασα καπου το εξης...
''Να διασκεδαζετε μαζι, να χαιρεστε και να λυπαστε μαζι, αλλα να ειναι ο καθενας μονος του. Μονο τοτε θα ειναι υγειης η σχεση του ζευγαριου στον γαμο.

Εσεις τι λετε;
Γραψτε κι αλλα λαθη που πιστευετε οτι τραυματιζουν η και διαλυουν τον γαμο.

14 σχόλια:

  1. Oλα αυτα που αναφερεις ειναι πολυ σωστα. Θα ηθελα να συμπληρωσω κατι ακομα.
    Επειδη σε ενα ζευγαρι οτι κανει ο ενας εχει αντικτυπο στον αλλον δεν θα πρεπει με τις ενεργειες του ο ενας να προσβαλει τον αλλον, ειδικα μπροστα σε τριτους

    Καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω παλι θα ελεγα... οτι...
    οκ...
    ειναι σωστα αυτα που λες...
    σκεφτομαι τοση ωρα
    να γραψω κατι
    σωστο η λαθος...

    πιστεψε λογω οτι χωρισα..
    ανατριχω να σκεφτω και τα καλα και τα κακα... οτι και να γραψω για μενα η λεξη γαμος
    ειναι μια νεκρη περιοχη....

    σορρυ αλλα μονο αυτο μου ερχετε να γραψω
    αυτην στιγμη...
    ειναι... οτι τα πολλα χαλαρα σκινια
    και απο τους δυο...
    φερνουν χωρισμο...
    γιατι τα μυαλα τους παιρνουν αερα...
    και μετα ερχετε το τσουναμι
    και να παιρνει ολα...

    καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κανεις τελειες αναρτησεις!!!
    σπουδαιο θεμα!!

    συμφωνω με οσα λες
    προσθετω
    ποτε να μην θεωρουμε τον αλλο δεδομενο η δικο μας κομματι γιατι χανεται η αισθηση του ερωτα και ερχεται η βαρεμαρα και ο χωρισμος

    οπως να μην τα λεμε ολα στο συντροφο μας
    να κραταμε κατι και για μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Έφη.
    Θα συμφωνήσω με τη μαύρη παπαρούνα.
    Θα ήθελα να πω επιπλέον ότι για το μόνο πράγμα που θα πρέπει να είμαστε σίγουροι είναι για το πόσο αγαπάμε εμείς τον άνθρωπό μας. Την αγάπη του άλλου να μην την θεωρούμε δεδομένη, απλώς να την υποθέτουμε. Αν τον αγαπάμε πολύ πρέπει να το δείχνουμε συχνά, χωρίς όμως να τον πνίγουμε, ή να τον περιορίζουμε (το 4 που αναφέρεις και εσύ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά απο 35 χρόνια ανέφελου γάμου νομίζω οτι έχω το δικαίωμα και τα εύσημα να μιλάω.
    Πρώτα απ'όλα αμοιβαία κατανόηση, σχέσεις ελευθερία (ελαφρώς ελεγχόμενης βέβαια! ),συζήτηση για κάθε τι που προκύπτει στην οικογένεια, υποχώρηση και απο τους δυο σε πολλά θέματα.Μην αφήνετε τη σχέση σας να καλυφτεί απο ..βαριεμάρα..κάντε τη κάθε μέρα του σαν κάτι νέο για τη σχέση σας, η γιαγιά μου έλεγε: ο άνδρας σου να σε ξέρει απο τη μέση και κάτω..
    Τα άλλα λοιπόν να του τα αποκαλύπτεις σταγόνα σταγόνα ωστε να έχει κάτι καινούργιο να βλέπει σε σένα.Να τον αγαπάς και να τον στέκεσαι εκεί που πρέπει κι εκείνος να στεκεται "άνδρας " σωστός στις δύσκολες στιγμές σου και όχι μόνο στη σωματική του ευχαρίστηση.Μη θεωρείτε δεδομένη μια σχέση..να παλεύετε γι' αυτήν κάθε μέρα, να θυμάστε να είστε σύντροφος , μάνα( κρύβει πάντα ένα παιδί μέσα του), φίλη μα πάνω απ' όλα ερωμένη .Όταν για κάποιο λόγο σας νευριάσει για κάτι ..κάντε ότι κι εγώ..δεν του απαντώ εκείνη την ώρα βρίσκω κάτι άλλο να κάνω μα μέσα μου του ρίχνω ένα μπερντάκι.., όταν λοιπόν ηρεμήσουμε , το βραδάκι συνήθως που καθόμαστε και συζητάμε τον βάζω κάτω και του λέω όσα με πείραξαν..ούτε μια φορά δεν τελείωσε αυτή η συζήτηση χωρίς να καταλάβει και να μου ζητήσει συγνώμη.Σας κούρασα το ξέρω.. μα βρήκα θέμα που η καλή μας Εφη μας βάζεικάθε τόσο.
    Σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν σε παντρεύτικα πριν 29 χρονια είμασταν νέοι και ωραίοι η σχέση μας πέρασε δια πυρός και σιδήρου τα προβλήματα πολλά κυρίως οικονομικά. Μετά η δουλειά μου που έλειπα συνέχεια με διάλογο όμως και αγάπη ο ένας προς τον άλλον τα προβλήματα ξεπεράστικαν γιατί ξέραμε και οι δύο τι θέλαμε και λύναμε όλα μας τα προβλήματα με διάλογο οι δυό μας χωρίς γνώμες τρίτων άλωστε στο ζευγάρι τρίτος δεν χωρά.Πάνω σε αυτό θα πώ οτι τα ζευγάρια τις διαφορές να τις λύνουν μόνοι τους χωρίς γνώμες τρίτων. Αυτή είναι η γνώμη μου στην ερώτηση ποιά άλλα λάθη τραυματίζουν τον γαμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι αλλο να πω εγω τωρα νομιζω πως τα ειπαν ολα.ο γαμος ειναι σαν ενα ποταλι.κυλαει και στο διαβα του βρισκει διαφορα εμποδια.το σημαντικο ειναι να τα προσπερασει και να συνεχισει να κυλαει.......να μην χωριστει σε μικροτερα ποταμακια.τοτε χανεται το παιχνιδι.εκει νομιζω πως βρισκεται το μυστικο.λαθη θα κανουν και οι δυο.αν υπαρχει διαθεση και θεληση θα ξεπεραστουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολα όσα είπες Εφάκι μου για τον γάμο και όλα όσα είπαν οι υπόλοιποι φίλοι είναι ολόσωστα!!
    Την πιο σωστή κουβέντα όμως την άκουσα εδώ μέσα από άντρα!!
    Θα συμφωνήσω λοιπόν απόλυτα με τον Θανάση. Εναν γάμο τις περισσότερες φορές τον διαλύουν οι "τριτοι" !!
    Κανείς τρίτος δεν πρέπει να επεμβαίνει στη σχέση ενός ζευγαριού, ακόμα κι αν αυτός ο τρίτος είναι κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο (γονιός, αδελφός, φίλος κλπ).
    Μόνο του το ζευγάρι, με αγάπη και κατανόηση, μπορεί να διευθετήσει σίγουρα καλύτερα το όποιο πρόβλημα υπάρξει.
    Φιλιά, καλό σου Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η σχέσεις γενικά είναι ευάλωτες σε εξωτερικά ερεθίσματα
    όπως φίλοι γνωστοί συγγενείς συνάδελφοι
    όταν το ζευγάρι κάνει νόμο πώς είναι δύο οντότητες που συμπληρώνουν η μία την άλη
    δεν θα έχουν ποτέ προβλήματα

    καλη σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. επειδη εχω σημερα πολλη δουλεια και επειδη θα απουσιασω και γω για δυο μερες, ζητω συγνωμη που δεν απαντω στον καθενα σας ξεχωριστα. σας ευχαριστω ολους που περασατε απο το φτωχικο μου και σας ευχομαι να περασετε ολοι ενα πολυ ομορφο διημερο.
    Με αγαπη, ΕΦΗ, γιαγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εφη μου!επειδή και εγώ έχω ακριβώς 29 χρόνια γάμου,θα συμφωνήσω με τους προλαλίσαντες,και θα πώ και εγώ τούτο.Ένας γάμος για να σταθεί υγιειής και ακλόνητος στην φθορά των χρόνων,πρέπει να έχει θεμελειωθεί ,πάνω σε γερές βάσεις,όπως είναι η αγάπη,η εκτίμηση,ο σεβασμός η εμπιστοσύνη ό ένας για τον άλλον.Και κυρίως χώρο και ελευθερία να ανασαίνει!!!να είστε έτσι πάντα καλά με τον Θανάση ,σου εύχομαι απο καρδιάς και να δείτε μαζί και δισέγγονα....καλό διήμερο να περάσετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Να διασκεδαζετε μαζι, να χαιρεστε και να λυπαστε μαζι, αλλα να ειναι ο καθενας μονος του. Μονο τοτε θα ειναι υγειης η σχεση του ζευγαριου στον γαμο".

    Aυτό και μόνο καλύπτει τα πάντα. Αν τηρηθεί σωστά ο γάμος θα έχει διάρκεια, αν μέσα στις επιλογές αυτές μπουν κι άλλες τότε χάνεται το ισοζύγιο κι ο γάμος αρχίζει να κλωνίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έφη μου, ειλικρινά μία από τις καλύτερες αναρτήσεις σου! θα συμφωνήσω σε όλα αλλά κυρίως σε αυτό που είπες για την μοναδικότητα κάθε ατόμου μέσα σ'ένα γάμο. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για μένα! Βλέπω με λύπη να αφομοιώνεται μέσα σ'ένα γάμο ο ένας από την προσωπικότητα του άλλου. Αυτό είναι τραγικό λάθος! Ναι... είμαστε ένα ζευγάρι που αγαπιόμαστε, που μοιραζόμαστε αλλά ο καθένας πρέπει να έχει την δική του υπόσταση, τα δικά του θέλω! Και κάτι άλλο... ποτέ μην αφεθούμε στον άλλον! Κυρίως για τις γυναίκες... να είμαστε ανεξάρτητες, να πατούμε στα δικά μας πόδια, μην κρεμόμαστε στον άνδρα μας, μην ζητιανεύουμε! Είμαστε ανεξάρτητα άτομα, να δουλεύουμε, να δίνουμε αξία στον εαυτό μας! Δεν μπορώ να βλέπω γυναίκες που μοναδικός σκοπός της ζωής τους είναι να μεγαλώνουν παιδιά και να υπηρετούν τον άνδρα τους! Ας αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους άλλους! Ας δώσουμε σημασία σ'εμάς!

    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαλλον ειμαι λιγο μικρουλα για να μιλησω ως ειδικη περι του θεματος...
    Αν μπορουσα ομως να παραθεσω τον πρωτο λογο που μου ερχεται στο μυαλο,μαλλον οτι δεν πρεπει να θεωρουμε τον συντροφο μας δεδομενο καθε στιγμη.
    Να του φερομαστε δηλαδη παντα οπως στο πρωτο ραντεβου!Εγω ετσι ονειρευομαι τον δικο μου!
    Μαλλον πολυ ιδανικο για να ειναι αληθινο?
    Ε ειπαμε ζω σε πολυ ροζ συννεφακι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ειμαι φευγατη. ετσι λενε οσοι με γνωριζουν.

βραβειο

βραβειο
πηρα και γω βραβειο απο τον θαναση ευχαριστω

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΔΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΔΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΕΔΩ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤAI ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ
Ευχαριστω τον SKROYTZAKO

BΡABEIO

BΡABEIO
Eυχαριστω τον alterego Γιαννη Παππα την fotini την elph και big mama